Egészség nap - 2018. március 14.

Az influenza és egyéb légúti betegségek még forrongó időszakában március 9-én, pénteken 11 órától egészség délutánt tartottunk a Cecei Általános Iskolában az EFOP 3.2.9-16-2016-00009 Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése a Sárbogárdi járásban pályázat és a helyi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával.

Mivel ÖKO iskolaként nagyon fontos számunkra az egészséges életmód támogatása és az egészséges életre nevelés, minden évben nagy hangsúlyt kapnak ezek a területek a nevelési folyamatok során. Ennek keretében a diákok számos beszélgetésen, tanácsadáson vesznek részt, aminek egy fontos mérföldköve volt ez a márciusi délután. A diákok és nevelőik meghallgathatták dr. Burián Attila háziorvos előadásait az energia italok káros hatásairól, és az ezzel kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről. Ezután minden csoport plakátokat készített a témához illeszkedve, amit egészséges élelmiszerek készítése és elfogyasztása követett, az életkoruknak megfelelő bonyolultsággal. A pályázat megvalósítói olyan szemléletes eszközökkel is támogatták az egészségnapot, mint az olyan szemüveg, ami drogok, halucinogén anyagok hatásait szemléltette, vagy az alkohol hatásait bemutató szemüveg, amit mindenki felpróbálhatott. Így gyakorlatban is érzékelhették, hogy ezek az anyagok hogyan befolyásolják az önkotrolt és az észlelési folyamatokat. E mellett egy olyan babát is bemutattak, ahol egy játékbabán keresztül mutatták be a dohányzás káros hatásait.

A programba a Csülök Bt. munkatársai is bekapcsolódtak, akik ezen a napon zöldséges szendvicsekkel örvendeztették meg a diákokat az egészséges életmód jegyében.

Szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, aki támogatta az egészségnap megvalósulását és a cecei diákság egészségtudatos nevelését!

Szabóné Várady Katalin igh. és Tornócziné Bondor Csilla iskolai koordinátor

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét