Digitális témahét - 2018. április 17.

2018. április 9-től 13-ig a cecei iskola diákjai is csatlakoztak az országosan meghirdetett Digitális témahét programjaihoz. Hétfőn Matusek M. Zsuzsannát látták vendégül, aki a különböző korosztályú diákoknak élet közeli beszélgetéseket tartott az internet és egyéb okos alkalmazások veszélyeiről a „ Ne hagyd magad átverni! Kicsit gyanakodj” gondolatok jegyében. Az idősebb korosztálynak a Snapchat- kisokost is átadott- papír alapon, amiből megtudhatták, hogy mi az a Snapchat, hogyan tudják testre szabni, hogyan blokkolni, törölni stb. Egy Twitter ismertetőből pedig a közösségi oldal használatáról kaphattak segítséget az érdeklődők.

Matusek M. Zsuzsanna többek között az Országos Gyermekvédő Liga elnöke, aki már második alkalommal látogatott el Cecére. Szívesen adott tanácsokat a gyermekekkel kapcsolatos konfliktusos helyzetekről, megoldandó problémákról egyaránt. Családterapeutaként is dolgozik.

A digitális témahéthez kapcsolódva jelen esetben a digitális eszközök etikus használatával kapcsolatosan és az áldozattá válás elkerülése érdekében tett lépések lehetőségeiről beszélt a diákoknak és a pedagógusoknak.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét