Fenntarthatósági témahét - 2018. május 9.

2018. április 23-tól 27-ig a cecei iskola diákjai és pedagógusai is csatlakoztak az Országos Fenntarthatósági témahéthez. Ökoiskolaként, Madárbarát Iskolaként, a szelektív hulladékgyűjtés mintaiskolájaként, a hagyományok követőiként természetes ez mindenki számára, a mindennapok része a témakör, de ezen a héten mégis egy kicsit hangsúlyosabbá vált a terület.

Hétfőn iskolatakarításra hívtuk a gyerekeket és a családtagokat, ahova nagy örömünkre sok felnőtt is el tudott jönni. A munka mellett, ami söprésből, fűgereblyézésből, ágak komposztálásából, öntözésből állt, jó alkalom volt ez a kötetlen, tanórán kívüli beszélgetéshez is, ami szintén a fenntarthatóság része, hiszen a pedagógusok most nem tanárként, hanem munkatársként jelentek meg a gyerekek között egy közös cél, az iskola megszépítése érdekében. De alkalom volt ez a szülőkkel való beszélgetésre is, a kapcsolattartás erősítésére is, ami szintén a munkálkodás közben valósult meg.

Szeretnénk megköszönni mindazoknak, diákoknak és felnőtteknek, akik részt tudtak venni a programon és szívesen áldozták energiájukat és idejüket a Cecei Általános Iskola témaheti programjához!

A Fenntarthatósági témahét folytatásaként a hét folyamán minden osztályban tanórákon is érintették a fogalom rész elemeit, a környezettudatos vásárlást, az élelmiszerek újrahasznosítását, az ökológiai lábnyom elemzését, a növény- és állatvédelmet, a hagyományok őrzését és beépülését a XXI. századi tevékenységeinkbe.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét