Pitti Katalin operatörténeti előadása - 2018. május 15.

Az opera nagykövete, Pitti Katalin 2018. május 11-én, pénteken látogatott el Cecére, hogy országjáró körútja során a cecei diákokkal is megismertesse az opera világát. A művésznő egész személyiségével képviseli a sport, a művészet szeretetét, a céltudatosságot, a kitartást, az egymás tiszteletét és szeretetét, az együvé tartozás élményét, természetesen az éneklés tisztelete és szeretete mellett.

A művelődési házban csodálatos díszletekkel varázsolta el a színpadot a művésznő, ami alátámasztotta a színházi élményt, majd közvetlen módon, ajándékokkal jutalmazva próbálta megfejtetni a diákokkal, hogy mitől is alakult ki az éneklés maga, miért kezdett ebbe a tevékenységbe az „ősember”, miért okozott ez neki örömet stb.

Ezután sok személyes élményről is beszámolva vezetett el mindenkit az opera nehéz, de sok-sok örömet adó világába, felidézve a leghíresebb opera szerzőket és azok rövid életét is.

Köszönjük Pitti Katalin, Liszt Ferenc Díjas Érdemes Művész Asszonynak, hogy az opera nagyköveteként Cecére is elhozta ennek a műfajnak szép üzenetét, a zene hangját, ami mindenkihez szól!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét