Tavaszköszöntő ünnep - 2018. május 15.

2018. május 12-én, pénteken 16 órától rendezték meg a cecei iskolások és pedagógusok a hagyományos Tavaszköszöntő délutánjukat a Cecei Művelődési Házban. Az ünnepség keretében egy kicsit visszatekintettek az idei tanév eseményeire, szép pillanataira.

A műsort Király László igazgató ünnepi köszöntője nyitotta meg, ahol a diákoknak, a pedagógusoknak, szülőknek egyaránt megköszönte a sok munkát és a szép eredményeket. Reményét fejezte ki, hogy a további években még több sikerről, eredményről számolhat be, hiszen az intézmény nagy felújítása erre lehetőséget teremt majd.

A folytatásban az 1. osztályos tanulók A tücsök és a hangya című mese dramatikus feldolgozását adták elő, amit Takács Janka 4. b oszt. tanuló A papucstolvaj című verse követett.

Ezután a 3. b osztályos tanulók modern tánca színesítette a műsort. A folytatásban Pajor Máté 5. a oszt. tanuló mesélt az egybegyűlteknek.

2. osztályosok egy vidám Táncocskával készültek a Tavaszköszöntő ünnepre, amit Meggyesi Mirtill 7. a osztályos tanuló Romhányi József: Interjú a farkassal, aki állítólag megette Piroskát című költeménye követett.

Ezután Görgey Ármin 4. b oszt. tanuló zongorajátéka következett, amit felvételről tekinthetnek meg a vendégek.

A folytatásban a 4. évfolyamosok Évszakok tánca című előadása következett, amit egy másik ifjú zongorista, Szalai Anna 7. b osztályos tanuló zongora játéka követett.

Anna testvére, Szalai Gyula 4. b osztályos tanuló adta elő ezután A kis lajhár című verset.

A 3. b osztályosok előadásában a Vacskamati virága című Lázár Ervin mese dramatikus játéka következett, amit a hétfői Lázár Ervin napon már nagy sikerrel előadtak.

A 3. a osztályosok vidám anyák napi köszöntővel készültek erre a szép ünnepre.

Az iskola énekkarosai két darabbal is készültek az alkalomra. Elsőként a Dinamit együttes- Tinédzser dalát adják elő, amit a Valahol Európában című zenés darab, A zene az kell című dala követett.

A fellépők és az iskola munkatársai nevében mindenkinek nagyon köszönik az ünnepségen való részvételt és a sok támogatást!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét