A Rám-szakadék - 2018. május 23.

A Cecei Általános Iskola 8. évfolyamos tanulói a cecei benzinkutat üzemeltető cég támogatásával kiránduláson vehettek részt a Pilis-hegységben. A programról Jobban Márton 8.a osztályos tanuló tudósított:

Csütörtökön reggel végre elérkezett a mindnyájunk által várt osztálykirándulás napja. Vegyes érzelmekkel szálltunk fel a buszra, amivel mentünk a Pilisbe. Tudtuk, hogy nagyon sokat kell majd gyalogolni, hiszen tanáraink felkészítettek minket arra, hogy legalább 10 km-t kell túráznunk.

A buszon töltött időt zenehallgatással, beszélgetéssel és karaoke-val töltöttük nagyrészt. Mikor már nagyon közel voltunk a hegyhez, megláttuk a Duna kanyarulatát. Nagyon szép látvány volt. A túra egy köves úttal kezdődött, utána egyre meredekebb lett. Amikor beértünk az erdőbe mellettünk csorgott el a patak, és sok olyan rész is volt ahol a patak az utunkat állta. Itt köveken és farönkökön ugráltunk át a túlpartra. Szerintem a legizgalmasabb rész az volt mikor elértük a létrákat. Nagyszerű érzés volt, hiszen kisebb vízesés „zúdult” le mellettünk. Ezután a rész után sétáltunk az erdőben a Dobogó-kő felé. Fent a kilátónál aminek a közepén ékeskedett a varázslatos Dobogó-kő már nagyon el voltunk fáradva, de megérte: gyönyörű látvány tárult elénk.

Utazásunk végén még megálltunk egyszer fagyizni, utána folytattuk bolond játékainkat a buszon. Nagyon jól éreztük magunkat, és rengetek jó sztori történt itt is. Például a sárba beragadt cipők, és a buta poénok, na és persze a rengetek selfie és csoportkép. Még egyszer ellátogatnánk erre a varázslatosan szép helyre.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét