Tanulmányi kirándulás - 2018. május 23.

1-2. évfolyam – Gemenci erdő

2018. május 15-én reggel fél 8-kor gyülekezett az 1. és 2. évfolyam a cukrászdánál. A hűvös és esős idő ellenére mindenki nagy izgalommal várta, hogy kezdetét vegye a kirándulás. A busz megérkezése után, 45 kisgyerek 5 pedagógus kíséretében elindult, hogy bebarangolja a Gemenci erdőt. Az utazás jó hangulatban telt, a gyerekek izgatottan várták, hogy megérkezzünk. Kilenc körül kanyarodott be az autóbusz a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba, ahol már várt bennünket a szakvezetőnk, aki a nap folyamán segítségünkre volt. Szerencsére az idő jobbra fordult, s kellemes kirándulni való idő lett.

Megérkezésünk után elsőként a Gemenc kincsei kiállítást néztük meg, valamint megismerkedhettünk az erdészet és vadgazdálkodás eszközeivel. Ezt követően az erdei kisvasúttal utaztunk. A Lassi megállóhelyen egy Halászati kiállítást tekintettünk meg, amely bemutatta az ártéri erdők élővilágát, a halászat és fokgazdálkodást is. A következő megállónál bepillantást nyerhettünk a méhek életébe a nagyrezéti Méhészeti Gyűjteménybe, valamint mézkóstolón vehettünk részt. Innen gyalog tettük meg az utat a központig. Sétánk során a Gemenci erdőben élő gímszarvasokat és vaddisznókat láthattuk. Kellemesen elfáradva érkeztünk vissza a turisztikai központba.

Miután mindenki elfoglalta helyét a buszon elindultunk haza. Kicsit fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét