Örökös Ökoiskolai cím - 2018. október 17.

A Cecei Általános Iskolában mindig nagy hangsúlyt fektettünk az egészséges és környezettudatos életmód népszerűsítésére. Ennek során több felvilágosító, érzékenyítő programot szervezünk minden évben. Diákjainkat és szüleiket próbáljuk a szelektív gyűjtésekre és a közös programokra sarkallni.

A folyamat részeként már kétszer elnyertük az Ökoiskolai címet, valamint a Madárbarát Iskola címet is. 2018-ban, a két sikeres pályázatnak köszönhetően, ami az ökoiskolai cím viselését eredményezte, ismét pályázhattunk, most már az Örökös Ökoiskolai címre. Sok kritériumnak kellett megfelelni, be kellett számolni az éves tevékenységeinkről, természetesen fotókkal is dokumentálva, hogy a fenntarthatóság és az öko tudatosság a mindennapjaink fontos eleme.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium munkatársai a pályázat elbírálása eredményeként úgy döntöttek, hogy a Cecei Általános Iskola 2018. szeptember 1-től visszavonásig használhatja az Örökös Ökoiskola megtisztelő címet. Az elismerő oklevelet 2018. október 13-án, szombaton adták át az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében, ahol Prof. Dr. Bódis József, oktatásért felelős államtitkár és László Tibor Zoltán, környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Agárminisztériumból méltatták az ökotudatosság és az iskolai szemléletformálás fontosságát, majd átadták az elismerő okleveleket.

Az oklevelek átadása után Oroszlány Miklós építészmérnök tartott előadást, Fenntartható iskolák építész szemmel- címmel, a GINKGO Architects Kft. képviseletében, amit egy kerekasztal beszélgetés követett a Győri és Pécsi POK munkatársainak részvételével, akik a Pedagógiai Oktatási Központok segítő munkájáról számoltak az érintett témával kapcsolatban.

Ezt követően szakmai bemutatókra került sor, ahol a kiállítók a jógyakorlataikat mutatták be a megjelentek számára az - Egyszerűen nagyszerűt mottó mentén haladva.

Szeretnénk ezúton is megköszönni a Cecei Általános Iskola munkatársainak, diákjainak, támogatóinak a sok segítséget, ami arra az eredményre vezetett, hogy az intézmény elnyerhesse az Örökös Ökoiskolai címet, mások által is elismerve a tevékenységeinket!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét