Helyi demokráciáról szóló beszélgetés - 2018. október 24.

A Helyi Demokrácia Európai Hete rendezvénysorozathoz csatlakozva október 17-én, szerdán az érdeklődő nyolcadik évfolyamosokkal beszélgetett Vajai- Kovács Viktória és Szabóné Várady Katalin, a TOP-5.3.1-16-Fe1-2017-00003, A helyi identitás és kohézió erősítése Cece térségében pályázat keretében. A demokrácia fogalmának közös megbeszélése után, elemezték a helyi demokrácia fogalmát, és a helyi érdekképviseleti lehetőségeket.

A folytatásban megpróbálták a képviselők főbb jellemzőit összegyűjteni, amit a jelenlegi képviselők megnevezése követett.

Ezután, arról is beszélgettek, hogy a helyi képviselőkkel milyen módon tarthatják a kapcsolatot a választópolgárok.

A beszélgetés zárásában arról is szó esett, hogy ki érzi magát alkalmasnak arra, hogy a felnőtté válás után képviseljen egy közösséget, és, hogy az ehhez vezető úton milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak, hogy részesei legyenek a helyi demokratikus folyamatoknak pl. önkéntesség, civil szervezeti tagság, rendezvényeken való aktív közreműködés.

A beszélgetőtársak az alkalom végén megállapodtak abban, hogy a közös gondolkodás, a nyílt kommunikáció, a tájékoztatás előbbre vihetik és fejleszthetik a helyi demokráciák működését.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét