Színdarab az egészségért - 2018. november 13.

2018. november 12-én délután 14:00 órától egy előadást tekintettek meg a Szegedi Látványszínház jóvoltából a Cecei Általános Iskola 1-4. évfolyamán tanuló napközis gyerekek, az egészség témahét keretében. Az épület emeletén található előadótermet varázsolták színházzá erre a szép és kedves alkalomra.

Két előadóművész érkezett az iskolánkba Szegedről, és örvendeztette meg a tanulókat. Az előadás témái az egészséges életmód köré épültek: érintették a megfelelő táplálkozás, a mindennapos testmozgás fontosságát. A körültekintő közlekedés legfontosabb szabályaira is felhívták a figyelmet, mégpedig az úttesten történő átkelés érintésével. Az egymásra odafigyelés, az előzékenység is szóba került.

A fiatal színészek a Mikulásvárás kerettörténetébe ágyazták (aktuálisan) ezeket a tudnivalókat. Az erdő közepén élő szófogadatlan Döme malacot oktatta Télapó egyik segítő manója, Manóci. Bevonták a diákokat is az interaktív előadásba, tőlük kérdezték meg a helyes étkezési szokásokat, az udvarias magatartásformákat, ezen kívül megmozgatták őket, mert együtt tornáztak és énekeltek.

Az előadás nagy sikert aratott. Köszönettel tartozunk a látványos produkcióért a szervezőknek és az előadóknak, hiszen a gyerekeknek elnyerte a tetszését, és várják őket vissza legközelebb is. Nagyon sok olyan témát érintettek játékos formában, ami az egészséges életmódunk erősítését szolgálja!

Boros Lilla, tanító

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét