Egészségnap Mézes Reggelivel - 2018. november 20.

Az idei évben iskolánk is csatlakozott a Magyar Méhészeti Egyesület Mézes Reggeli Az Iskolában Programjához, melynek keretében méhészek érkeznek az iskolába, hogy népszerűsítsék a mézfogyasztást. A cecei iskolában a program nyitó napján, november 16-án, pénteken egy pályázatból támogatott egészségnap keretében csatlakoztunk a nagyszerű méhészeti programhoz.

Az egyesülettel való egyeztetés után hamar kiderült, hogy községünk egyik lakója, Kakuk Bernadett, aki fő állását tekintve a helyi gyógyszertárban dolgozik, méhészettel is foglalkozik és szívesen vette a felkérést, hogy ellátogasson az iskolába.

A megvalósítás során, a pályázat keretében mézes- vajas kenyereket készítettünk, és megterítettük Bettike asztalait az iskola aulájában.

A kis stand köré méhészettel kapcsolatos képeket helyeztünk és a méhész hölgy még egy érdekes videóval is készült a kis rovarok, petéből kifejlett rovarrá alakulásáról, amit az aulában elhelyezett televízión tekintettek meg a gyerekek.

Ezután minden évfolyam ellátogatott a Mézes Reggeli standhoz, ahol meghallgatták Kakuk Bernadett életkori sajátosságokhoz illeszkedő rövid ismertetőjét a méhek hasznosságáról, a méhcsalád felépítéséről, a munkamegosztásról, a szaporodásról stb.

Ezután következett a kóstolás, melynek során Szabó Lászlóné, Marika cecei méhész mézeit kóstolhatták meg a gyerekek, nevezetesen az akác, napraforgó és repce mézeket. Marika nagylelkűen, ingyenesen ajánlotta fel a mézeket a cecei iskolások számára, amit ezúton is nagyon köszönünk! Bettike a kóstolás közben még azt is elmesélte a diákoknak, hogy melyik mézfajtát mire is ajánlaná. Olyan sikere volt a kóstolásnak és a programnak, hogy a gyerekek folyamatosan azt kérdezgették, hogy mikor folytatódik a finom egészségmegőrző délelőtt!

Szeretnénk ezúton is megköszönni az egyesület támogatását és név szerint Kakuk Bernadett közreműködését és előadását, amiből nagyon sokat tanultak diákjaink, de a felnőttek egyaránt!

A mézkóstolás közben Farkas Márta iskolatitkár segítségével „egészség kosarak” készültek az alsó tagozatos diákoknak, hiszen a nap folytatásaként egészségnapot is tartottunk. A letakart „bőség- egészség kosarakból” mindenféle finomság került elő, amikről a diákok minden évfolyamon elmondták, hogy miért is az egészséges életmód részei. A kosarakban alma, körte, banán, szőlő, mandarin, 100%-os gyümölcslé és még sok más finomság rejtőzött, aminek az elfogyasztása külön örömöt szerzett a diákoknak.

A program közben a Happy Víz Héten olyan népszerű Vízbárt is megnyitottuk, ahol egészséges folyadékot, ivóvizet fogyaszthattak a gyerekek az aulában.

A nap folytatásaként a sporté volt a főszerep, hogy a Cecei Általános Iskola Egészség napjának négy pillére megvalósuljon:

  • a szellem pallérozása- tudásszerzéssel
  • gyakorlati tapasztalatok szerzése- méz és gyümölcsfogyasztással
  • a vízivás népszerűsítése- vízbárral
  • sport- udvari sportjátékokon való testmozgással

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát az Egészségnapunkon, és a célunkhoz, hogy egy egészségesebb, egészségtudatosabb nemzedéket bocsátunk útjukra, egy lépéssel közelebb kerültünk!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét