Csodás nap a Mikulásnál - 2018. december 4.

2018. december 1-én a Cecei Általános Iskola 1. osztálya csodálatos utazásra indult az igazi Mikuláshoz, Nagykarácsonyba!

Az utazást izgatott készülődés előzte meg. Ajándékot kapni mindig öröm, de adni is legalább akkora boldogság. Ezért lelkesen tanulták a dalokat, amiket majd előadhatnak a Mikulásnak, és gyönyörű rajzokat készítettek, amelyek megmelengethetik a jó öreg szívét.

A Mikulás előszobájában varázsmesét szőttünk, amely kitárta előttük a személyes találkozáshoz vezető ajtókat. Még a legbátrabb fiúk is megszeppentek kicsit, amikor szembe találták magukat a csodálatos emberrel. Kedves szavai azonban hamar feloldották a kezdeti megszeppenést! Megbeszélték, hogy miért is kell tisztán tartani a szobánkat, éppen úgy, mint a lelkünket. Hogyan tudnak beszélgetni a Mikulással, ha szükségük lenne rá. Hogy adni éppen akkorra boldogság, mint kapni és ez nem mindig tárgy kell, hogy legyen, lehet kedves szó, vagy jótett is.

A találkozót követően ajándékot készítettek a manók segítségével, majd birtokba vehették a Mikulásbirodalom udvarát! Volt ott körhinta, szarvas, szánkó, jóság kútja, csere-bere ajándékládika, de a finomságokról sem kellett lemondania senkinek! Nem is tétlenkedtek! Sorban kipróbáltak mindent. A napot a Monó Manó zenekar koncertjével zárták.

A cecei gyerekek csokival és csodákkal megrakott hátizsákokkal térhettek haza, erről a csodás kirándulásról!

Sohárné Bali Mária, osztályfőnök

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét