Mikulás forgatag - 2018. december 11.

Már december 1-jén elkezdődött a Mikulás forgatag a cecei iskolában, hiszen az első osztályosok Nagykarácsonyba látogattak el iskolás éveik első kirándulásaként a Mikulás Házba, ahol nagyon jól érezték magukat.

December 5-én, a hagyományokhoz híven a Székesfehérvári Szent György Kórházba látogattak el a diákok és pedagógusaik, ahol a Gyermeksebészeti és Gyermekosztályon is énekkel és vidám Mikulás jelenettel kedveskedtek a kis betegeknek. Minden évben nagyon megható számunkra az a szeretet, ahogy a kórháti osztályokon fogadnak bennünket kicsik és nagyok egyaránt. A műsorunkkal talán egy kis vidámságot tudunk lopni a lassan múló kórházi percekbe, így is éreztetve az ott lévőkkel, hogy mennyire fontosak mások számára is! A „kórházi Mikulás” programon az iskola énekkaros tanulói, valamint Tornócziné Bondor Csilla, Komáromi Éva és Bali Péter pedagógusok vettek részt. Nagyon köszönjük a munkájukat!

A Mikulás forgatag másnap, december 6-án folytatódott, amikor is Mikulás járattal utazhattak a vidéki iskolások Cecére. Az iskolabusznál már várta őket a „nagyszakállú”, aki éneklés után finom szaloncukorral jutalmazta a felszállókat. A járat Sárbogárdra a tanuszodába is elvitte a 6. évfolyamos diákokat, nem kis feltűnést keltve a Sárbogárdi járásban!

8 órától az alsó tagozatosok is megtekinthették a kórházban már előadott műsort, melynek során a két krampusz cívódásának nagy sikere volt, legalább annyira, mint a Mikulás megjelenésének!

Ezután megérkezett a várva-várt „igazi” nagyszakállú, aki hintóval érkezett az iskolába és két krampusza segítségével kiosztotta a jó gyerekeknek a finomságokkal teli csomagokat. Az első és második évfolyamosok ezután egy színházi előadáson is részt vettek a Művelődési Házban, amit az óvodásokkal együtt tekintettek meg. A nap Mikulás bulikkal, játékos délutánokkal zárult a cecei iskolában.

A Mikulás forgatag december 10-én, hétfőn zárult, amikor is a gyerekek és a pedagógusok az Őszirózsa Nyugdíjas Klubba is ellátogattak műsorukkal az idősekhez, akik korukat meghazudtolóan örültek az öreg piros ruhás ajándékhozónak, és társainak. Hangos kacagással figyelték a két krampusz veszekedését és csillogó szemmel hallgatták az énekkaros diákok dalait.

Szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, akik az elmúlt hét eseményeit támogatták, azokon részt vettek! Igazán sok örömöt és élményt sikerült adnunk a kis betegektől a nyugdíjasokig egyaránt, mindenkinek!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét