Karácsonyi készülődés - 2018. december 19.

Mindig nagy öröm számunkra, ha a szülőkkel együtt, családi programokat szervezhetünk az iskolában! Így van ez évek óta advent idején is, amikor is közösen, „kézműveskedve”, énekkel és finomságokat fogyasztva hangolódunk karácsonyra.

2018. december 11-én, kedden délután karácsonyváró adventi készülődés volt a második osztályban. A gyerekek izgatottan várták ezt a napot, hiszen tudták a tavalyi évben megrendezett adventi kézműves délutánról, hogy szebbnél szebb ajándékokat készíthetnek a szülőkkel együtt, melyeket hazavihetnek.

A felkészülés során a másodikos diákok segítségével rendeztük be a termet csoportos foglalkozáshoz. Ezután a gyerekek forgószínpad szerűen vándoroltak asztalról asztalra, ahol érdekesebbnél érdekesebb kézműves tevékenységekkel találkoztak. Az idei alkalmon a diákok hungarocellből formázott karácsonyfát festhettek ki és öltöztethették díszbe, ízlésük szerint. Ezután festhettek fára akasztható díszeket, mézeskalácsból készült formákat dekorálhattak. Egy másik csoportban kétféle képeslapot is készíthettek. Az egyik fenyőfa, a másiknak pingvin alakot formált. A program során a tanulók nyírtak, ragasztottak, festettek, díszítettek, írtak a képeslapokba.

A foglalkozások a tanulók életkori sajátosságaikhoz igazodtak. Mindeközben karácsonyi dalokat hallgattunk, közösen énekeltünk.

A kézműves tevékenység mellett a délután célja a karácsonyra hangolódás is volt. Néhány gyermek édesanyja is jelen volt. Ők segítettek a gyerekeknek a foglalkozások alatt, majd meleg teával, muffinnal és mézes süteménnyel kedveskedtek nekünk. Köszönettel tartozunk Pajorné Szász Ibolyának a lelkes szervező munkájáért, hiszen az ő ötleteit valósíthattuk meg ezen a kedves, karácsonyi hangulatú délutánon!

Boros Lilla, tanító

Az idei évben december 12-én, szerdán került sor a 6. évfolyamosok családi napjára. Nagy izgalommal készültünk, hiszen Pajor Máté már előre bejelentette, hogy az apukája üveggravírozással is készül!

A program elején elrendeztük a két termet, ugyanis a gravírozás egy másik teremben folyt. Köszöntöttük a vendégeket, majd beosztottuk, hogy milyen sorrendben mehetnek át a diákok a gravírozásra, és megbeszéltük a balesetvédelmi előírásokat is.

Ezután halk zene mellett elkezdődött a munka és a beszélgetés. Az egyik asztalnál karácsonyi üdvözlő lapot lehetett „varrni”, és üvegmécsest készíteni, csodás szalagokkal és flitterekkel. A szülők még gyertyát is hoztak a szép ajándékhoz!

A másik asztalnál csipesz rénszarvasokat ragasztottunk filcből, ragasztópisztoly segítségével.

A következő asztalnál égetéssel készítettek falapokból díszeket az érdeklődők.

A másik teremben Pajor Tibor szülő segítségével üvegekre gravíroztak jókívánságokat, képeket és mécseseket helyeztek el beléjük a gyerekek.

Mindegyik program nagyon tetszett a diákoknak, mindenki minden asztalhoz eljutott, volt, aki több ajándékot is készített ugyanabból a fajtából, a szülők segítségével.

Az alkotások után finomságokat is kóstoltunk, mert volt, aki a sok munka után nagyon megéhezett!

Szeretnénk megköszönni a szülők támogatását a családi délután megvalósításában és sok jó ötletet, amivel hozzájárultak a diákok karácsonyi ajándékainak elkészítéséhez, az adventi hangulat megerősítéséhez!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét